ICT Business Continuity Risk Analysis
In zijn publicatie "IT Bedreigd" heeft Prof. Dr. Ir. M. Looijen een opsomming gegeven van mogelijke dreigingen voor de continuiteit van ICT en belangrijker; ook aangegeven welke standaard maatregelen deze risico's kunnen verkleinen.

Op basis van deze publicatie heeft kineta een risicoanalyse hulpmiddel ontwikkeld waarbij van een twintigtal (hoofd-)dreigingen de kans van optreden en de schade wordt bepaald (klik op de figuren voor grotere afdrukken).

Nadat het risicoprofiel bepaald is kan een gap-analyse uitgevoerd worden tegen de door Looijen genoemde tegenmaatregelen. Het gevolg is gedegen input voor een verbetertraject.

Dit gereedschap wordt geleverd in de vorm van een Excel spreadsheet (vereist Excel-97 of later) en een uitvoerig handboek. Het gehele spreadsheet is in het Nederlands.

Dit product is al enkele jaren in gebruik bij een aantal van onze relaties. We bieden ook trainingen aan om een goede risico-analyse met dit spreadsheet uit te voeren.

Neem kontakt met ons op om voor uw organisatie een passend advies over juist gebruik van dit gereedschap te krijgen.Klik hier om terug te gaan naar de homepage.